Svar till Hanna

Hej Hanna! Vad härligt att du fått Lio, trots att det inte är en spikrak väg. Jag äter 125 mg Levaxin (tidigare 200 mg) och 10 mg Lio (dvs en halvtablett). Jag håller med dig om att energin pendlar under dygnet. På kvällen däckar jag direkt, tidigt. Ska fråga min läkare om man kan dela upp doseringen under dagen, men enligt honom kan man få svårt att somna då. Man brukar ju sänka sitt Levaxin i samband med att man får Lio, så jag tycker att du ska fråga din läkare om det, och berätta att du känner dig hyper. Jag tror att det kan vara problemet, eller en del av det iallafall. Det tar tid för kroppen att vänja sig, min läkare sa att jag kan känna mig hyper första månaden men att det sen lägger sig. Dock vill jag gärna höja min dos om några veckor, då jag tycker att min energinivå kan tålas att höjas ännu mer. Får se hur det går. :) Jag är definitivt gladare, det känns som att jag har fått en del av min personlighet tillbaka. Men jag håller med dig om den "konstiga känslan i huvudet". Jag har konstant huvudvärk sen min hjärnhinneinflammation, så vet inte om Lio spär på den eller inte. Ska till min andra (av mina tre haha!) läkare i veckan och fråga om jag kan få något mer permanent som man kan ta mot huvudvärken. Klarar inte att sitta framför datorn särskilt länge, vilket är dödsstöten om man är journalist!! Så får återkomma hur det går där :) Det bästa med att få energin tillbaka är att jag har börjat träna igen. Jag har tyckt det varit jobbigt att inte ha kunnat äta som en normal person utan att gå upp jättemycket i vikt, och det hjälper inte heller att jag har varit sjuk i ätstörningar. För att bli frisk från det ska man ju verkligen inte fokusera på mat och räkna kalorier, en det har jag ju behövt, för att inte gå upp allt för mycket (ändå gått upp 15 kg totalt, men sen min hjärnhinneinflammation, allergen-diet från näringsterapeut och Lio lyckats gå ner 9kg av dem). Så om Lio kan få igång min ämnesomsättning så jag kan äta normalt, är det en enorm vinst för min psykiska hälsa.
Jag tycker att du ska prata med din läkare om dina hypersymptom, eftersom du är känslig så tycker jag nog att man ska sänka lite på Levaxinet iallafall, och sedan öka. Du får gärna höra av dig om hur det går!
Kramar,
Lovisa

Överdosering?

Idag hade jag starka överdoseringssymptom. Eller ja, symptom på att kroppen inte är van.
Jag hade mycket värre huvudvärk än vanligt, var tvungen att ligga i sängen i flera timmar och knapra iPren.
Fick avboka gymmet som jag såg fram emot. Jag låg i sängen och svettas ihjäl. Kändes nästan som att jag hade feber. Tog en lång kall dusch, la mig och sov lite, mår lite bättre nu. Huvudvärken är stark även om jag tagit flera iPren idag, men jag hoppas det blir bättre imorgon. Jag måste köpa en tablettdelare, vet någon vart det finns? Apotek? För när jag delar mina Lio så blir alltid en bit mindre och en större. Tog den stora biten idag, kan förklara symptomen. Så tar den lilla imorgon och hoppas på en fin fredag!

Förändring

Ja, på så här bra humör har jag inte varit på många år.
Jag är glad, jag är pigg, jag har varit på promenad och på gymmet.
På middagen satt vi och pratade, eller vi och vi, JAG pratade.
Jag som alltid brukade vara tyst.
Det känns som att jag har fått min personlighet tillbaka.
Det känns som att jag öppnar ögonen mer, att dom liksom är större.
Konstig känsla att förklara som sagt.
Jag känner mig positiv, jag ser fram emot saker.
Jag känner att det pirrar i kroppen.
PÅ TVÅ DAGAR. På två dagar har detta hänt.
Jag hoppas att effekten kommer stanna kvar, att jag inte vänjer mig alltför fort
innan man måste höja. För såhär vill jag må för alltid.

Dag 2 med Lio

Jag måste säga att jag känner mig lite klarare i huvudet, piggare i allmänhet.
Hoppas det är T3 och inte placebo-effekten ;)
Känns som att jag öppnar mina ögon liksom, att jag kan titta på riktigt igen.
Konstig känsla att beskriva. Hoppas att det bara blir bättre och bättre från och med nu!
Igår fick jag ju som sagt huvudvärk, men svårt att säga vad det beror på då jag alltid har
huvudvärk sedanmin hjärnhinneinflammation. Sen har jag igår och idag blivit lös i magen, men
även svårt där att säga om detberor på min allergendiet med Oxyflush, eller om det är Lio.
Men jag tycker inte att det borde gå riktigt så fort?
Fast det kanske det gör, eftersom det verkar direkt?
Om något vet, eller kan berätta hur det var för er på Lio, hör jättegärna av er!!

Sahlgrenska

ÅH JAG ÄR SÅ LYCKLIG!
Idag har jag varit på Sahlgrenska, och fick träffa världens bästa läkare!
Direkt sa han att vi ska prova med tillägg av T3, och sen ska jag få ta nya prover
så får vi gå vidare därifrån, men det bästa är hur jag mår!

Fatta, en läkare som säger att det bästa är hur jag mår, inte vad proverna säger!!

Jag är så glad! Nu hoppas jag att Lio ska hjälpa, knaprat i mig min första halva tablett,

och känner av lite hypersymtom, huvudvärken kom nästan direkt, men jag känner mig redan

mera "med" i huvudet, och nu ska jag äta så vi får se om huvudvärken kanske försvinner!!!


VARNING! Sexuellt innehåll!

Hahah ååh vad jag skrattade åt detta!
Det är väl härligt att man kan få skratta åt sin sjukdom ibland också :)

Vecka 3

Jag är nu tillbaka på skolan i Jönköping och köket försöker göra mat åt mig. Idag misslyckades det dock då jag fick sås med soja och socker i. Kände verkligen det efteråt. Men annars så går det ganska bra. Jag känner att jag har mer energi och får inte samma extrema matkoma som innan. Mår dock alltid jätteilla efter lunchen. Varit ute och gått en timma idag i solen. Vill få upp energin, aktivera mig och gärna gå ner några kilon innan sommaren. Återbud på IFM är bokat till i påsk, så det är bara att köra på tills dess. Nästa vecka ska jag även träffa läkaren på Sahlgrenska. Tycker det är så kul med alla era kommenterar, berättelser och tips! Fortsätt gärna med det!!

Vecka 2

Förlåt för att jag inte har skrivit på så länge. Jag har praktik just nu och är superupptagen om dagarna. Hinner inte ens på in på Facebook haha, då är det illa !
Jag var ju som sagt hos näringsterapeuten förra veckan. Det som sas var ungefär det jag förväntade mig. Min hjärnhinneinflammation ligger kvar i kroppen, jag bär på koppar osv. Eftersom jag är vegetarian äter jag mycket soja vilket gör att min sköldkörtel arbetar ännu långsammare. Och pga min livslånga förstoppning har jag parasiter och svampar.

Går just nu på en diet utan socker, gluten, jäst, alkohol, alla frukter utom melon och ananas, inga grönsaker utom tomat och sparris, inga mjölkprodukter, ingen soja, bara vit fisk osv osv. Blir inte så mycket kul eftersom jag är vegetarian också. Men det går bra. Mådde rent ut sagt skit första dagarna. Mest på grund av alla örter och tabletter tror jag. Är inte i full dos än, försöker ta det lugnt för mår så illa lätt. Fick gå hem tidigare från praktiken för jag mådde så illa, och bara lägga mig och sova. Men det är bättre nu, fått tillbaka energin. Fuskar lite, det måste jag ju erkänna. Första vecka gick jättebra, åt inget socker alls. Men var svårare denna veckan hittills, ätit lite torkad ananas och lite godis som är helveganskt och utan gluten och sånt. Men äter typ en halv torkad ananas och sen är det bra, eller tre godisbitar. Vet att jag inte ska äta någon socker alls men det gåååår liksom inte. Bara ätit det vid två tillfällen så ska försöka ta tag i mig själv igen.

I alla fall, vikten då. Vägde mig i morse faktiskt och ligger på 54,0. Gått ner ett halvt kilo dena veckan med andra ord, utan att banta liksom. Allt är ju äckligt som jag äter så blir inte såmycket ändå haha. Men går verkligen inte hungrig och den käns ju bra, at jag kan ligga kvar på en stabil vikt ändå.

Var på Sahlgrenska idag och tog proven till Endokrin som jag ska till, ÄNTLIGEN! Hoppas jag får en bra läkare som lyssnar. Jag vet redan att mina blodprover kommer att se bra ut liksom. Så vi får se hur det går. Ska försöka uppdatera er mer!

Kom gärna med synpunkter, frågor, tips eller berätta hur det är för er!
Kram


RSS 2.0